Torbjörn Tillman
Hedersmedlem


 

Klicka för CV

 

1960 tjänstgjorde Torbjörn Tillman som löjtnant vid I 4 i Linköping. Han var bl.a. utbildningschef för de 34 musikelever som då fick sin fortsatta militära grundutbildning (den första utbildningsfasen genomfördes1959 vid I 3 i Örebro). Tillman avslutade kursen med att överlämna en pärm där var och en av eleverna fått en egen flik. "Den här pärmen skall vandra mellan er under åren framöver. Skriv om er själva och på så sätt håller ni kontakt" Var hans avskedsord till kursdeltagarna.

Genom livets alla skeden är pärmen sedan länge försvunnen - men idén att hålla kontakt levde vidare! När 1959 års musikelever år 1999 bildade Sveriges Militärmusikers Förening föll det sig naturligt att invälja Torbjörn Tillman som hedersmedlem.

Klicka för Tillmans artiklar om militärmusik: Fosterlandets militära musik samt Livgrenadjärregementenas musik.
I samband med artiklarna efterlyser vi noterna till underlöjtnant Gösta Lagerfelts text. Major Erik Wilenhards text passar bättre med den Livgrenadjärregmentets marsch, som vanligen spelas. 

Övrigt:
Höstplöjda fält och förskingrade värden. Inlägg i försvarsdebatten.
Öppet brev till regeringen Inlägg i försvarsdebatten.
Konstgjord andning Inlägg i försvarsdebatten.
Ledamot av Kungl. Krigsvetenskapsakademien  
   
Facebooksida  

 


 

Böcker som Torbjörn Tillman skrivit. Klicka på resp bild för information!

Klicka för bokinfo

Klicka för bokinfo

Klicka för satörre bild

 

 Klicka här för specialerbjudande!

Länk till Skrivarverkstan

Julbrev 2018

 
 
MUST förknippas med vårens första fläderblom och höstens sent mognade äpplen och päron. På Brunneby Musteri AB lämnas kilovis med blommor och ton efter ton av frukter från årets skördar. För höstfrukten betalar mustmästarna två kronor kilot till oss privatpersoner, som glada ihåg återvänder för att hämta färdigfyllda flaskor i gårdsbutiken. Den är musteriets ansikte utåt. Hur många vanliga svenskar – frågar man sig dock – kan skilja MUST från MUST och äpplen från päron? MUST sagt till en militär får inte denne att tänka på flytande våtvaror, utan på den MUST, som är den Militära Underrättelse- och Säkerhets- Tjänsten – svensk motsvarighet till Läs hela artikeln här!

 
Ingemar Badman har skrivit marschen "Överste Tillman" som även blivit föreningens marsch - "Sveriges Militärmusikers Förenings marsch". Inspelningen är gjord vid en konsert 21 aug 2010 i Gamla Linköpings regementspark med föreningens medlemmar under ledning av Bengt Gidlöf!

 

Christer Holm, ordförande
0

 

[ Tillbaka ]


Sveriges Militärmusikers Förening

PG: 401 20 98 - 2